Financieel

Podotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar. De vergoedingen voor podotherapeutische behandelingen verschillen per verzekeraar. Soms wordt er een percentage vergoed, soms een bepaald bedrag per jaar, etc. Wij raden u aan om uw ziektekostenverzekering goed na te kijken als u zeker wilt weten hoeveel er vergoed wordt. Uw eigen risico wordt niet verbruikt wanneer u van podotherapie gebruikt maakt.  

Met deze link vind u een overzicht van de vergoedingen zoals bekend gemaakt aan onze beroepsvereniging.

Een overzicht van de tarieven vind u hier.

De declaraties/ nota’s heeft Praktijk Podotherapie West-Friesland uitbesteed aan UwNota.nl.

Diabetes voetzorg

Podotherapeutische voetzorg bij de diabetische voet is onderdeel van de basisverzekering wanneer er een verhoogd risico (Simm's 1) of hoog tot zeer hoog risico (Simm's 2/3) aanwezig is op het ontstaan van wonden. Wanneer deze zorg wordt geleverd als zijnde ketenzorg (uw huisarts heeft dan samen met diverse andere zorgverleners afspraken met de zorgverzekeraar gemaakt) is er geen sprake van een eigen risico. Wanneer u onder behandeling bent van een specialist, of uw huisarts heeft geen afspraken gemaakt, heeft u ook recht op voetzorg vanuit de basisverzekering maar is het eigen risico wel van toepassing.

Praktijk Podotherapie West-Friesland heeft afspraken gemaakt met het Diabetes Zorgsysteem West-Friesland in Hoorn en de Diabetes Cirkel Schagen/Den Helder in Schagen. Voor meer informatie lees hier.


de betalingsvoorwaarden vind u hier

Direct een afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met:

0227 - 54 36 82

Of laat ons u terugbellen:

BEL ME TERUG

vestigingen

Adres locatie Medemblik:
Waterborg 279
1671 NN Medemblik
tel.: 0227 - 54 36 82

Routebeschrijving »

Adres locatie Wognum:
Kerkstraat 36b
1687 AR Wognum
tel.: 0227 - 54 36 82

Routebeschrijving »

Adres locatie Spierdijk:
Spierdijkerweg 106 (in de kerk)
1641 LW Spierdijk
tel.: 0227 - 54 36 82

Routebeschrijving »